Панирани пилешки жулиени

Панирани пилешки жулиени
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Добавете гарнитура от свежа зелена салата към пилешките жулиени и поднесете завършената порция"

Необходими продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • бира - 250 мл
  • пилешки гърди - 4 броя
  • червен пипер - 0.5 ч.л.
  • черен пипер - 0.5 к.л.
  • къри - 0.5 ч.л.
  • чесън на прах - 0.5 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на хапки.

В една купа смесете бирата с една чаша брашно и разбъркайте до еднородна кашица.

В друга купа смесете втората чаша брашно с двата вида пипер, солта, кърито и чесъна на прах.

Една по една оваляйте хапките първо в сухата смес, след това в бирената панировка.

Сгорещете много добре олио в тиган.

Изпържете панираното пиле и от двете страни до приятен златист цвят.

Панираните пилешки жулиени са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: