Edin.bg»Рецепти»Баница»Банички»Солени банички с лаваш

Солени банички с лаваш

Солени банички с лаваш
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Напръскайте с вода солените банички с лаваш и ги поднесете още топли. Да ви е сладко!"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • питки - 250 г лаваш
  • сирене - 250 г
  • краве масло - 100 г
  • черен пипер - 3 щипки
  • магданоз - 10 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете кашкавала и сиренето на едро ренде и добавете предварително разбитите яйца, смления черен пипер и нарязания на ситно магданоз.

Разбъркайте добре всички съставки.

Вземете една плоска питка лаваш и отгоре разпределете малко плънка. Навийте я на руло и я нарежете на кръгчета. Направете това и с останалите питки.

Наредете ги в тава върху хартия за печене с разрезите нагоре.

Сложете върху вкусните банички парченца масло и ги сложете в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.

Напръскайте с вода солените банички с лаваш и ги поднесете още топли.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: