Солени Тарталетки

Солени Тарталетки
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
110 мин.

Необходими продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • За плънката
  • сирене - 250 г
  • кисело мляко - 2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходими са 40 тенекиени формички за тарталети или мини пайове.

От изброените продукти месим гладко тесто и го разделяме на 4 големи топки, всяка от тях – на още 10 малки (с големина на орех).

С всяко топче плътно облепваме вътрешността на формичките, пълним ги с плънка и ги нареждаме в тавичка. Отгоре поръсваме ким и печем до порозовяване в умерена фурна.

Тези солени тарталетки могат да се направят със сладък пълнеж, настърган сварен белтък, смачкан сварен жълтък, смлени орехови ядки, сварени и ситно нарязани гъби, леко запържени в масло и т.н.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: