edin.bg»Рецепти»Баница»Вита баница с пилешко и заливка

Вита баница с пилешко и заливка

Вита баница с пилешко и заливка
Снимка: Галя Николова
1 / 2
01/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции5
"Да, може това да не е класическата вита баница, но е един страхотен вариант за тези от вас, които не могат без месце"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред пригответе плънката за витата баница. В купа чукнете 2 от яйцата и ги разбийте с киселото мляко.

Добавете накъсано на парченца пилешко месо от обезкостени бутчета. Разтопете маслото и го смесете с олиото.

Разстелете две кори, намазнете първата, върху нея сложете втората и пак намазнете.

Сипете от пълнежа и навийте на руло. Повторете с останалите кори. Наредете баницата с месо в тава.

Разбийте другите две яйца, 300 мл прясно мляко, сол и 150 г настърган кашкавал. Залейте със сместа вкусната баница.

Печете витата баница с пилешко и заливка на 150 градуса със златист загар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: