Edin.bg»Рецепти»Баница»Вита баница с пилешко и заливка

Вита баница с пилешко и заливка

Вита баница с пилешко и заливка
Снимка: Галя Николова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Да, може това да не е класическата вита баница, но е един страхотен вариант за тези от вас, които не могат без месце"

Необходими продукти

  • краве масло - 60 г
  • яйца - 4 бр.
  • кори за баница - 500 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • олио - 60 мл
  • пилешко месо - 300 г
  • кашкавал - 150 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред пригответе плънката за витата баница. В купа чукнете 2 от яйцата и ги разбийте с киселото мляко.

Добавете накъсано на парченца пилешко месо от обезкостени бутчета. Разтопете маслото и го смесете с олиото.

Разстелете две кори, намазнете първата, върху нея сложете втората и пак намазнете.

Сипете от пълнежа и навийте на руло. Повторете с останалите кори. Наредете баницата с месо в тава.

Разбийте другите две яйца, 300 мл прясно мляко, сол и 150 г настърган кашкавал. Залейте със сместа вкусната баница.

Печете витата баница с пилешко и заливка на 150 градуса със златист загар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: