Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Локумки»Турски локумки с ябълки и лешници

Турски локумки с ябълки и лешници

Турски локумки с ябълки и лешници
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Припомнете си вкуса на турските локумки с ябълки и лешници"

Необходими продукти

  • маргарин - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 600 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • ванилия
  • за плънката
  • пудра захар - 1 с.л.
  • канела - 1 с.л.
  • ябълки - 3 бр.
  • локум - 1 кутия
  • какао - 30 г
  • лешници - 5 с.л. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта и ванилията.

Добавете маргарина след това и отново разбъркайте.

Смесете содата и киселото мляко и ги изсипете при другите продукти заедно с брашното и олиото.

Замесете меко тесто и го разделете на 4 части, всяка от които разточете с дървена точилка.

Разрежете ги на триъгълници.

Рендосайте ябълките , изцедете ги от сока и ги смесете с канелата, пудрата захар и смлените на едро ядки.

В по-широката част на триъгълничетата сложете от плънката и ги навийте на руло.

Навийте любимите локумки в тава върху хартия за печене.

От останалото тесто накъсайте големи топчета и сложете в тях парче локум.

Топнете телената бъркалка в какао и направете с нея отпечатък върху локумките.

Сложете ги да се печат в предварително загрята на 180 °C фурна за около 15 минути.

Извадете ги и поръсете с пудра захар.

Турските локумки с ябълки и лешници са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: