Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта и ванилията.
Добавете маргарина след това и отново разбъркайте.
Смесете содата и киселото мляко и ги изсипете при другите продукти заедно с брашното и олиото.
Замесете меко тесто и го разделете на 4 части, всяка от които разточете с дървена точилка.
Разрежете ги на триъгълници.
Рендосайте ябълките , изцедете ги от сока и ги смесете с канелата, пудрата захар и смлените на едро ядки.
В по-широката част на триъгълничетата сложете от плънката и ги навийте на руло.
Навийте любимите локумки в тава върху хартия за печене.
От останалото тесто накъсайте големи топчета и сложете в тях парче локум.
Топнете телената бъркалка в какао и направете с нея отпечатък върху локумките.
Сложете ги да се печат в предварително загрята на 180 °C фурна за около 15 минути.
Извадете ги и поръсете с пудра захар.
Турските локумки с ябълки и лешници са много вкусни.