Начин на приготвяне
Налейте затоплената вода в голяма купа и добавете киселото мляко, олиото, белтъка, солта, захарта, маята и бакпулвера.
Разбъркайте всички продукти и ги смесете с брашното.
Замесете тесто, намажете го с олио, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете да втаса за около 1 час.
След това го разделете на топки, които разточете на кръгла кора.
Намажете ги с разбито яйце, олио и разтопено масло.
Натрошете отгоре сирене и ги навийте на руло - наредете ги в тава върху хартия за печене.
Оставете домашния тутманик да втаса, намажете го с жълтък и прясно мляко и го сложете да се пече в предварително загрята на 170 °C фурна до готовност.
Моят вит селски тутманик е много вкусен.
Добър апетит!