Edin.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с доматен сос и кайма на фурна

Талиатели с доматен сос и кайма на фурна

Талиатели с доматен сос и кайма на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"За една спокойна вечер са ви нужни само време, любим човек, чаша бяло вино и порция от тези талиатели с доматен сос"

Необходими продукти

  • талиатели - 1 пакетче
  • червено вино - 1/2 к.ч.
  • доматен сос - 400 г
  • кайма - 300 г смес
  • чесън - 1 скилидка
  • пармезан - за поръсване
  • зехтин - 4 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете талиателите и ги изцедете добре в голям гевгир.

Задушете в малко зехтин нарязаните на дребно лук, морков и чесън.

Добавете след това и каймата и я пържете, докато промени цвета си.

Налейте виното.

Щом алкохолът се изпари, сложете доматите и овкусете соса с подправките.

Оставете доматения сос за още няколко минути на котлона и прехвърлете талиателите в него.

Разбъркайте тази вкусна паста и я изсипете в тава.

Поръсете я с пармезан и я сложете да се пече на около 200 °C до златисто.

Талиателите с доматен сос и кайма на фурна са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: