Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Крехко свинско с картофи в гювеч

Крехко свинско с картофи в гювеч

Крехко свинско с картофи в гювеч
Снимка: Веселина Константинова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Много крехко свинско с картофи в гювеч - вижте тънкостите по приготвянето му"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1200 грама рагу
  • картофи - 500 грама
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • лук - 1 глава голяма
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • шарена сол
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете месото в тенджера и го сварете почти до готовност.

Междувременно обелете морковите, картофите, лука и праза, нарежете ги.

На дъното на гювеч сипете лука и праза, а отгоре разпределете картофите и морковите.

Поръсете със сол и пипер.

Сипете доматения концентрант и добавете полусвареното месо. Полейте с олиото и налейте в гювеча прецедения бульон от варенето на рагуто.

Сложете капака на гювеча и го сложете в студена фурна.

Включете на умерени градуси и печете около 2 часа или до готовност.

Поръсете ястието с шарена сол и поднесете.

Крехкото свинско с картофи в гювеч е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: