Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Кaртофен огретен с кренвирш

Кaртофен огретен с кренвирш

Кaртофен огретен с кренвирш
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Решите ли да приготвите този картофен огретен, няма да сгрешите"

Необходими продукти

  • кренвирши - 2 бр.
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • краве масло - 40 г
  • картофи - 5 бр.
  • готварска сметана - 100 мл
  • топено сирене - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер
  • розмарин
  • магданоз
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите, топеното сирене и кренвиршите на шайби.

Запържете брашното в тиган с малко масло. Разредете го с прясното мляко.

Овкусете го със сол, розмарин и черен пипер. Прибавете готварската сметана и оставете сместа за още няколко минути на слаб огън.

Сложете в правоъгълна тава ред картофи, ред кренвирши, няколко лъжици от соса и ред топено сирен - завършете със соса.

Поръсете картофения огретен с настърган кашкавал и го сложете да се пече за около 30 минути.

Картофеният огретен с кренвирш е много вкусен.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: