Начин на приготвяне
Сипете содата в киселото мляко, а после добавете и останалите продукти, за да замесите тесто. Вземете малки лъжички, с които да оформите топчета. Лъжичката трябва да е намазнена с масло.
Щом орехчетата изстинат, ги напълнете с крема и слепете.
Приготвянето на крема започва с разтапянето и карамелизирането на захарта. Заделете настрани 400 мл от млякото, сипете в него брашното и разбийте.
Другото мляко сипете при готовия карамел и върнете на котлона. След като заври, сипете брашното. Щом кремът се сгъсти, спрете котлона, добавете маслото и ванилията и разбъркайте.
Сипете го в купа, порцеланова, покрийте с фолио, за да не хване коричка, тъй като ще ви е по-трудно да го ползвате за слепените сладки.
Слепените орехчета с домашен крем са невероятно вкусни!