Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш на дупки с домашен крем

Сладкиш на дупки с домашен крем

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
7322k120
06/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Много обичаме такива видове сладкиши, а вие?"

Необходими Продукти

  • за сладкиша
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3
  • прясно мляко - 1/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 15 грама
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 50 г
  • жълтъци - 3
  • захар - 1 к.ч.
  • нишесте - 3 с.л. царевично (равни)
  • брашно - 2 с.л. равни
  • ванилия - 2 бр.
  • за поръсване
  • шоколад - 100 грама млечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта до получаване на хубава кремообразна смес. Сипете олиото и млякото на тънка струйка.

Пресейте какаото, брашното, ванилията и бакпулвера. Изсипете брашното при яйцата и другите състаки. Разбъркайте до получаване на еднородна кексова смес.

Намазнете и набрашнете тава, сипете вътре сместа. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.

Междувременно си направете крема. За целта разбийте в купа захарта с жълтъците, прибавете нишестето и брашното.

Леко затоплете млякото и прибавете внимателно към яйцата, разбийте. Сипете в тенджерка и кипнете на котлона. Щом видите, че кремът започне да се сгъстява, бъркайте непрекъснато до получаване на гъст крем.

Махнете от котлона и добавете ванилията и масло. Охладете крем. С помощта на малка чашка за ракия или подходящ ринг направете дупчици в изстиналия сладкиш. Запълнете дупките с крема, а с останалото количество залейте сладкиша.

Отделения кекс от дупчиците натрошете и поръсете отгоре. Завършете сладкиша с настърган шоколад. Оставете да престои няколко часа и сервирайте.

Сладкишът на дупки с домашен крем е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: