Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и захарта до получаване на хубава кремообразна смес. Сипете олиото и млякото на тънка струйка.
Пресейте какаото, брашното, ванилията и бакпулвера. Изсипете брашното при яйцата и другите състаки. Разбъркайте до получаване на еднородна кексова смес.
Намазнете и набрашнете тава, сипете вътре сместа. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.
Междувременно си направете крема. За целта разбийте в купа захарта с жълтъците, прибавете нишестето и брашното.
Леко затоплете млякото и прибавете внимателно към яйцата, разбийте. Сипете в тенджерка и кипнете на котлона. Щом видите, че кремът започне да се сгъстява, бъркайте непрекъснато до получаване на гъст крем.
Махнете от котлона и добавете ванилията и масло. Охладете крем. С помощта на малка чашка за ракия или подходящ ринг направете дупчици в изстиналия сладкиш. Запълнете дупките с крема, а с останалото количество залейте сладкиша.
Отделения кекс от дупчиците натрошете и поръсете отгоре. Завършете сладкиша с настърган шоколад. Оставете да престои няколко часа и сервирайте.
Сладкишът на дупки с домашен крем е готов.