Начин на приготвяне
Пригответе най-напред крема за страхотния сладкиш, защото той трябва да изстине.
В съд смесете продуктите за него - захар, яйца, ванилия и брашно. Малко по малко добавете млякото, разбъркайте до хомогенност. Варете, докато се сгъсти.
Сипете в стъклена купа, завийте в стреч фолио и оставете да изстине.
Време е да направите основата. Разбийте захарта с яйцата с миксер. Добавете ванилиите, прясното мляко и олиото, разбъркайте.
Добавете пресятото брашно с бакпулвер и разбъркайте. Намазнете правоъгълна тава 30 х 35 см, поръсете я с брашно.
Намажете основата с 1 с.л. крем. Направете го на няколко места. Печете сладкиша с крем за половин час на 170 градуса.
Когато е готов и охладен, поръсете ваниловия сладкиш с домашен крем с пудра захар.