Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ванилов сладкиш с домашен крем

Ванилов сладкиш с домашен крем

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Ванилов сладкиш с домашен крем
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
9
"Направо грабвайте лъжиците и започвайте този ванилов сладкиш още сега"

Необходими продукти

  • за основа
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 300 г пресято
  • бакпулвер - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • ванилия - 2 бр.
  • олио - 130 мл
  • сол - щипка
  • за крема
  • брашно - 60 г
  • захар - 120 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • ванилия - 4 бр.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе най-напред крема за страхотния сладкиш, защото той трябва да изстине.

В съд смесете продуктите за него - захар, яйца, ванилия и брашно. Малко по малко добавете млякото, разбъркайте до хомогенност. Варете, докато се сгъсти.

Сипете в стъклена купа, завийте в стреч фолио и оставете да изстине.

Време е да направите основата. Разбийте захарта с яйцата с миксер. Добавете ванилиите, прясното мляко и олиото, разбъркайте.

Добавете пресятото брашно с бакпулвер и разбъркайте. Намазнете правоъгълна тава 30 х 35 см, поръсете я с брашно.

Намажете основата с 1 с.л. крем. Направете го на няколко места. Печете сладкиша с крем за половин час на 170 градуса.

Когато е готов и охладен, поръсете ваниловия сладкиш с домашен крем с пудра захар.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: