Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Ципура с хрупкава коричка на тиган

Ципура с хрупкава коричка на тиган

Ципура с хрупкава коричка на тиган
Снимка: Dora Grozeva
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Време е за последни летни вечери на плажа в компанията на вкусна пържена рибка и чаша студено бяло вино"

Необходими продукти

  • риба - 2 бр. ципури
  • олио - за пържене
  • брашно - 3 с.л. царевично
  • вино - 100 мл бяло
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - 4 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете на всяка една ципура по няколко прореза през гърба.

Поръсете ги с черен пипер и сол отвътре и отвън и ги наредете в голяма тава.

Залейте ги с малко зехтин и бяло вино.

Оставете рибите да престоя така за около 30 минути.

Оваляйте ги в царевичното брашното и ги сложете да се пържат в голям тиган със сгорещена мазнина.

Поднесете пържената риба с гарнитура по избор и много лимони.

Ципурата с хрупкава коричка на тиган е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: