Начин на приготвяне
Пресейте брашното, изсипете го на плота и направете кладенче.
Разтворете маята в леко хладка вода заедно със захарта, солта и 1 с.л. брашно. Оставете я да втаса.
Изсипете в кладенчето млякото, втасалата мая, олиото и яйцата.
Омесете меко тесто, покрийте го с кърпа и го оставете настрана.
Оформете питката и я сложете в намазнена голяма тава.
Намажете я с жълтък и по желание я поръсете с различни семена.
Оставете домашната питка за около 30 минути да втаса и след това я сложете в предварително загрята на 200 °C фурна до готовност.
Щом я извадите от фурната, напръскайте я с вода, завийте я с кърпа и я оставете да омекне.
Бухналата питка за всеки повод е много вкусна.