Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Вкусни телешки скалопини

Вкусни телешки скалопини

Вкусни телешки скалопини
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вкусни телешки скалопини, за които имаме точната рецепта, която споделяме с вас"

Необходими продукти

  • телешко месо - 500 г
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 6 с.л.
  • за соса
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • брашно - 2 с.л.
  • вино - 200 мл
  • вода - 150 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • вино - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на вкусните телешки скалопини в купа смесете брашното, черния пипер и солта. В тях оваляйте телешките пържоли, които предварително сте оформили.

Изпържете телешкото за по три минути от двете страни и извадете върху хартия да се отцеди мазнината.

Сипете виното, по-добре бяло, в мазнината в тенджерата, варете 3-4 мин.

В малко хладка вода сипете 2 с.л. брашно и с бъркане сипете към виното, овкусете с малко сол. В тенджерата пуснете и нарязания на филийки лимон.

Добавете пресования чесън към ароматния сос за месо. Щом свалите от котлона, сипете и наситнения магданоз.

Сервирайте телешките скалопини, поляти с вкусния лимонов сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: