Любимата Орехова Торта

ЕлицаЕлица
Новак
3
317
1
Любимата Орехова Торта
Снимка: Elka Dikulakova
1 / 2
08/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
"Днес хора по целия свят празнуват рождения си ден, защо да не си хапнем една домашна орехова тортичка за тяхно здраве?!"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - 6 с.л.
  • орехи - 12 с.л. смлени
  • за сиропирането
  • компот от кайсии
  • за масления крем
  • пудра захар - 2 к.ч.
  • краве масло - 250 г меко
  • сладкарска сметана - 1 к.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с миксер до получаване на пухкав крем.

Добавете към него смлените орехи, бакпулвера и брашното. Разбъркайте.

Изсипете готовата смес в тава за печене върху хартия за печене и я сложете да се пече в предварително загрята фурна на 170 °C за около 40 минути.

Оставете готовия блат да се охлади.

За приготвянето на крема разбийте сметаната с миксер.

В друга купа разбийте маслото заедно с пудрата захар и жълтъците и постепенно добавете сметаната. Бъркайте до получаване на гладка смес.

Разрежете блата с конец на две части.

Сложете единия във форма за торта, сиропирайте го с малко компот от кайсии и го намажете с крема.

Повторете същото и с другия блат. Накрая намажете ореховата торта с останалия крем и я украсете със смлените орехи.

Насладете се на тази Любимата Орехова Торта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: