Начин на приготвяне
Разтопете шоколада заедно с кокосовото масло на водна баня и го оставете настрана да се охлади.
В друг съд разбийте яйцата със захарта, солта и ванилията и добавете вече охладения шоколад на тънка струя при непрекъснато бъркане.
След това изсипете вътре кокосовите стърготини и предварително пресятото с бакпулвера брашно.
Разбъркайте сместа за плодовия сладкиш и я изсипете в намазнена правоъгълна тавичка.
За приготвянето на чийзкрема разбийте крема сиренето с кафявата захар, яйцето и настърганата на едро ренде лимонова кора.
Изсипете тази смес в пош и я шприцовайте върху кокосовата смес.
Наредете отгоре върху сладкиша предварително почистените череши и го сложете да се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за около 30 минути.
Черешовият кейк със специална глазура е много вкусен.