Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов сладкиш»Черешов кейк със специална глазура

Черешов кейк със специална глазура

Черешов кейк със специална глазура
Снимка: Росица Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ако има нещо, което може да направи този плодов сладкиш още по-вкусен, това със сигурност е тази специална глазура"

Необходими продукти

  • шоколад - 80 г с високо съдържание на какао
  • яйца - 3 бр.
  • кокосово масло - 100 г
  • брашно - 100 г лимецово
  • кафява захар - 80 г
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • за чийзкрема
  • лимони - 1/2 бр. за кората
  • яйца - 1 бр.
  • крема сирене - 100 г
  • кафява захар - 2 с.л.
  • още
  • череши - 20 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада заедно с кокосовото масло на водна баня и го оставете настрана да се охлади.

В друг съд разбийте яйцата със захарта, солта и ванилията и добавете вече охладения шоколад на тънка струя при непрекъснато бъркане.

След това изсипете вътре кокосовите стърготини и предварително пресятото с бакпулвера брашно.

Разбъркайте сместа за плодовия сладкиш и я изсипете в намазнена правоъгълна тавичка.

За приготвянето на чийзкрема разбийте крема сиренето с кафявата захар, яйцето и настърганата на едро ренде лимонова кора.

Изсипете тази смес в пош и я шприцовайте върху кокосовата смес.

Наредете отгоре върху сладкиша предварително почистените череши и го сложете да се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за около 30 минути.

Черешовият кейк със специална глазура е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: