edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Ореховки»Класически медени ореховки

Класически медени ореховки

Класически медени ореховки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
13/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции10-15 бр.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд си счупваме яйцата и добавяме захарта.

В друг съд си изсипваме млякото, като добавяме амонячната сода и оставяме да шупне.

Когато е готово, прибавяме към сместа.

Добавяме и останалите съставки, объркваме, докато тестото за нашите ореховки започне да се отделя от съда.

Правим си топчета с намазнени ръце и ги сплескваме, след което овалват в орехи.

Поставяме в печката и печем сладките на около 180 градуса до готовност.

След като извадим, оставяме класическите медени ореховки да изстинат, а след това завиваме в найлонова торбичка, за да не станат твърди.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: