Начин на приготвяне
Активирайте сухата мая и си замесете меко тесто, което след това оставете да втаса за около 30 минути.
Разделете го на няколко части, които разточете с дървена точилка във формата на елипса.
Смесете в голяма купа настъргания кашкавал, копъра, яйцето, нарязаната на малки кубчета тиквичка, солта и изварата. Разбъркайте добре.
Поставете пидетата в тава върху хартия за печене и разпределете плънката в средата, като след това подгънете краищата навътре, за да не изтича тиквената смес.
Намажете ги с разбит жълтък и малко олио и поръсете със семена.
Печете пидетата с тиквичка и извара в предварително загрята фурна на 180 °C до златисто.
При готовност ги поръсете с копър и ги сервирайте още топли с нарязан домат.
Добър апетит!