Edin.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Пиде с тиквичка и извара

Пиде с тиквичка и извара

Пиде с тиквичка и извара
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Ако ви хареса това пиде с тиквичка и извара, споделете рецептата и с приятели, които също да се насладят на това ястие"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 500 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • мая - 1 пакетче суха
  • за плънката
  • яйца - 1 бр.
  • извара - 1 с.л.
  • тиквички - 1/3 бр.
  • кашкавал - 50 г настърган
  • семена - за поръсване
  • копър
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте сухата мая и си замесете меко тесто, което след това оставете да втаса за около 30 минути.

Разделете го на няколко части, които разточете с дървена точилка във формата на елипса.

Смесете в голяма купа настъргания кашкавал, копъра, яйцето, нарязаната на малки кубчета тиквичка, солта и изварата. Разбъркайте добре.

Поставете пидетата в тава върху хартия за печене и разпределете плънката в средата, като след това подгънете краищата навътре, за да не изтича тиквената смес.

Намажете ги с разбит жълтък и малко олио и поръсете със семена.

Печете пидетата с тиквичка и извара в предварително загрята фурна на 180 °C до златисто.

При готовност ги поръсете с копър и ги сервирайте още топли с нарязан домат.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: