Edin.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сладка ориенталска баница

Сладка ориенталска баница

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Сладка ориенталска баница
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
53 мин.
Порции
12
"Колкото обичаме солена баница, толкова обичаме и сладка"

Необходими продукти

  • брашно - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л. с връх
  • кори за баница - 250 г
  • сок от лимон - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр. големи /или 4 по - малки/
  • краве масло - 80 г
  • сироп
  • ванилова захар - 10 г
  • захар - 280 г
  • вода - 500 мл
  • лимони - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе сиропа за вкусната баница, за да се охлади. Разтворете двата вида захар, сока и кората от лимона във водата. Оставете около 12 минути.

В купа разбийте захарта с яйцата, солта и сока от лимон. Добавете пресетите брашно и бакпулвер. Разбийте.

Вземете удобна тава и я намазнете с разтопено масло. Сложете една от корите за баницата, намажете я с масло, сложете втора кора, а върху нея 5-6 лъжици от яйчената смес.

Сложете друга кора, намажете с масло, поне още една, после плънка и редувайте по този начин.

Изпечете сладката баница до готовност и коричка на 180 градуса. Докато е гореща, а полейте със сиропа, извадете лимоновата кора.

Оставете за кратко сладката ориенталска баница да си почине и може да си хапнете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: