Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени крилца със зелен боб

Печени крилца със зелен боб

Печени крилца със зелен боб
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Поднесете печените крилца със зелен боб с прясна мащерка и любимо питие. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • пилешки крилца - 570 г
  • зелен боб - 1 пакет замразен
  • доматен сос - 250 г
  • лук - 1 глава
  • краве масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - щипка
  • олио - 1 с.л.
  • чубрица
  • мащерка - прясна
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред измийте, подсушете и овкусете с черен пипер и сол пилешките крилца.

Разтопете маслото и го смесете с олиото. Запържете крилцата до побеляване.

Сипете доматения сос в тава, в която ще печете крилцата. Отгоре сложете и тях.

Запържете лука с щипка сол, добавете 1 ч.ч. вода и зеления боб. Разбъркайте и овкусете с подправките.

Сипете фасула между крилцата, трябва да се смеси със соса.

Поръсете с чубрица, а месото с червен пипер. Изпечете крилцата със зелен фасул на фурна до готовност на умерена 180-градусова фурна.

Поднесете печените крилца със зелен боб с прясна мащерка и любимо питие.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: