Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко със зелении на фурна за Великден

Агнешко със зелении на фурна за Великден

Агнешко със зелении на фурна за Великден
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - около 1.5 - 2 кг задно бутче
  • черен пипер - 1/2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 1/2 с.л.
  • розмарин - около 1 с.л.
  • чесън - около 1 с.л. на прах
  • сол - по желание
  • олио - 2 с.л
  • лук - 3 стръка пресен
  • чесън - 3 стръка пресен
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си агнешкото бутче много добре. В купичка си поставяме подправките, както и олиото, разбъркваме добре.

Преди да овкусим с подправките, посоляваме цялото парче агнешко и тогава добре натъркваме от всички страни с готовата смес.

Нарязваме на ситно лука, чесъна и магданоза и ги разбъркваме в голяма купа.

Покриваме с алуминиево фолио и го поставяме във фурната. Включваме на 160 градуса и оставяме да се пече за 3 часа.

Когато времето изтече, премахваме фолиото, пренасяме агнешкото за Великден в друга тавичка, като внимаваме да не се разпадне.

Отново поставяме във фурната и печем агнешкото със зелении на фурна за Великден до желания загар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: