edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Италиански телешки кюфтенца в доматен сос

Италиански телешки кюфтенца в доматен сос

Италиански телешки кюфтенца в доматен сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
10/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене55 мин.
Общо95 мин.
Порции4
"Ястие от италианската кухня - телешки кюфтенца в доматен сос"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесете всички съставки за телешките кюфтета. Омесете ги добре и след това разделете на 8 еднакви части. Оформете ги на кръгли топки.

Отделно наситнете чесъна и лука. Изпържете ги в загрято олио в дълбок тиган. След 2-3 минути сипете доматения сос и бульона, разбъркайте и добавете захарта и доматеното пюре. В случай, че използвате кубче бульон, не добавяйте сол.

Щом сосът кипне, намалете огъня и оставете да се готви 15-тина минути или до леко сгъстяване. Махнете от котлона и го охладете за няколко минути, след което пасирайте до гладкост.

Намазнете дълбока тава с малко олио. На дъното наредете кюфтетата и около тях сипете доматения сос.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете кюфтетата 30-тина минути. На 15-тата минута обърнете кюфтетата, за да се запекат равномерно.

Италианските телешки кюфтенца в доматен сос са много вкусни. Сервирайте още докато са топли, като ги поръсите с настърган пармезан, кашкавал и магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: