edin.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Бюрек баница

Бюрек баница

Бюрек баница
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
19/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции16
"Топла или студена - няма значение. Тази баница винаги е ужасно вкусна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа натрошете сиренето, добавете кисело мляко с разбита в него сода да шупне.

Прибавете половината олио и разбъркайте на гъста смес.

В намаслена правоъгълна тава сложете една кора, поръсете с малко олио, отгоре втора кора и разпределете по цялата кора от плънката.

Следва нова кора, която леко се набира, за да може да се побере в тавата, отново олио, кора и плънка.

Така нареждаме всички кори, докато свършат продуктите.

Нарязва се на квадрати, полива се с разтопено масло по разрезите и приготвяме заливката.

С вилица разбивате яйцата, добавяте прясно мляко и заливате балканската баница.

Разклатете тавата, да попадне заливка и под корите.

Поръсете сусам, печете в загрята фурна 170°C с до златисто - при мен за 35-40 минути.

Извадете тавата, сервирайте топла, но и студена е чудесна бюрек баницата.

Добър апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: