Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Мезе от свинско сърце с лук и гъби

Мезе от свинско сърце с лук и гъби

Мезе от свинско сърце с лук и гъби
Снимка: Илияна Димова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Биричката ви има нужда от едно такова мезенце"

Необходими продукти

  • свински сърца - 500 грама
  • печурки - 150 - 200 грама
  • пушен червен пипер - 1/2 к.л.
  • универсална подправка - унисос Маги
  • лук - 1 глава
  • масло - 20 грама
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • къри
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете добре свинските сърца. Нарежете ги на парченца и отново ги измийте добре под студена течаща вода.

Прехвърлете нарязаните сърца в тенджера, залейте с топла вода и ги сварете до готовност.

Обелете лука и го нарежете на едро. Обелете и нарежете на филийки гъбите.

Отцедете от водата готовите сърца. Сипете в тенджерка или дълбок тиган на котлона лука с гъбите и сърцата.

Налейте олиото, добавете маслото и поръсете с къри и черен пипер. Налейте половин чаша вода и щом течността изври, овкусете с универсалната подправка.

Разбъркайте и добавете и пушения червен пипер. Ако е необходимо, добавете още сол към вкусното мезе.

Мезето от свинско сърце с лук и гъби е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: