Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта. Добавете към тях пресятото с бакпулвера и ванилията брашно, водата и олито.
Разбийте сместа с миксер. Щом стане хомогенна, изсипете половината от нея в добре намазнена и набрашнена форма.
Сложете да се пече в умерено загрята фурна за 5 минути или докато хване лека коричка.
Междувременно добавете какаото в другата половина от сместа. Извадете формата и сипете какаовата смес отгоре. Върнете обратно и печете на 170 градуса с вентилатор още 40 минути.
Охладете готовия кекс. Обърнете го в голяма чиния.
Залейте кекса с шоколадовия кувертюр, който сте разтопили на водна баня.
Много пухкавият кекс с шоколадов топинг е готов.