Начин на приготвяне
Първо почистете свинските сърца и бял дроб, след което ги измийте под течаща студена вода, за да се премахне кръвта от тях.
Прехвърлете ги в тенджера и ги залейте със студена вода. поръсете с сол, 3-4 зърна бахар и дафинов лист. Сварете до готовност.
Отцедете сварените карантии и след като поохладят може да ги нарежете. Дроба нарежете на средно големи парчета, а сърцата направете на жулиени.
Пригответе панировката, като разбиете до хомогенна смес яйцата с брашното, бирата, сол на вкус и смлените подправки.
Потапяйте резените сърца и дроб в панировката, след което ги изпържете в дълбок тиган със загрята мазнина (нека е повече, за да се получи маслена баня).
Когато пържените дреболии придобият хубав златист цвят и от двете страни ги извадете и отцедете от мазнината върху кухненска хартия.
Биреното мезе е готово. Може да го поднесете и със сос от пресования чесън, сол, лимонов сок и наситнения магданоз.
Свинският дроб и сърца в бирена панировка са много вкусни.