Начин на приготвяне
Измийте пресните картофи под студена течаща вода и с помощта на гъба изтрийте кожичката им - не е необходимо да ги белите. Нарежете картофките на полумесеци.
Намазнете тавата с част от маслото и сипете вътре нарязаните картофи. Овкусете ги със сол, кимион, чубрица и двата вида пипер. Разбъркайте внимателно, налейте бульона и бирата.
Останалата част от маслото нарежете на кубченца и наредете отгоре върху картофите.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете картофите около 50 минути или до готовност. На всеки 15-тина минути ги разбърквайте, за да се изпекат равномерно.
Поднесете картофите топли, като ги гарнирате с магданоз и чери домати. Чашат студена бира към тези вкусни картофи е задължителна.
Печените маслени картофки за студена бира са готови.