Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени маслени картофки за студена бира

Печени маслени картофки за студена бира

ЗориЗори
Новак
15515k
Печени маслени картофки за студена бира
Снимка: Зори
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Чашата студена бира към тези вкусни маслени картофи е задължителна"

Необходими продукти

  • бира - 1 к.ч.
  • чери домати - 1 шепа
  • масло - 60 грама
  • пресни картофи - 1 кг
  • зеленчуков бульон - 1 к.ч.
  • кимион - 1 к.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • магданоз - няколко стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пресните картофи под студена течаща вода и с помощта на гъба изтрийте кожичката им - не е необходимо да ги белите. Нарежете картофките на полумесеци.

Намазнете тавата с част от маслото и сипете вътре нарязаните картофи. Овкусете ги със сол, кимион, чубрица и двата вида пипер. Разбъркайте внимателно, налейте бульона и бирата.

Останалата част от маслото нарежете на кубченца и наредете отгоре върху картофите.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете картофите около 50 минути или до готовност. На всеки 15-тина минути ги разбърквайте, за да се изпекат равномерно.

Поднесете картофите топли, като ги гарнирате с магданоз и чери домати. Чашат студена бира към тези вкусни картофи е задължителна.

Печените маслени картофки за студена бира са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: