Начин на приготвяне
Настържете шунката, кашкавала и сиренето, като използвате едро ренде.
Смесете пресятото брашно с бакпулвера, добавете разбитото яйце, солта, кетчупа, киселото мляко и риган. Прибавете настърганите продукти и разбъркайте, замесете хомогенно тесто, което е по-твърдо.
Набрашнете добре кухненския плот и разточете полученото тесто на кора с дебелина около 0.5 мм. Нарежете разточеното тесто с желаните от вас форми. След това оставете да си почине 10-тина минути.
Загрейте олиото на бавен огън и изпържете бухтичките. Важно е да ги пържите на умерен огън, за да не прегарят отвън.
Отцеждайте солените бухтички върху кухненска хартия.
Хубаво е да ги сервирате топли, но и студени са изключително вкусни.
Дундестите пържени бухти по стара рецепта са чудни!