Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Жарена скумрия за ценители

Жарена скумрия за ценители

редакция:
Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Новак
26118
Жарена скумрия за ценители
Снимка: Стоянка Русенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
190 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
200 мин.
Порции
2
"Каквато и риба да ни поднесете, винаги тайничко ще си мечтаем да е скумрия."

Необходими продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумрията и пригответе марината.

Намажете със зехтин и лимонов сок, после сложете филийки лук върху всяка риба.

Оставете за 60 мин. да престоят. Полейте с бялото вино и оставете за минимум още два часа.

След като времето отмине, отцедете и пригответе скумрията на скара или жар - става вкусна и по двата начина.

Жарената скумрия за ценители сервирайте с подходяща гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: