edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени пилешки гърди с много зеленчуци

Печени пилешки гърди с много зеленчуци

Печени пилешки гърди с много зеленчуци
Снимка: Станислава Вълкова
16/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
"Една доста традиционна комбинация от продукти, но същевременно и доста вкусна - не забравяйте да овкусите добре тази гозба с пилешки гърди и зеленчуци"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете зехтина в тиган и го загрейте. Добавете нарязаното пилешко филенце и го запържете до хубав златист цвят. Сложете в чиния и оставете настрана.

Запържете за кратко в тигана нарязания зелен лук, моркови, картофи и патладжан на филийки. Овкусете зеленчуците с подправки и сол на вкус.

Сипете всички съставки заедно с месото в тава. Сипете бялото вино в тиган, ако необходимо налейте малко бульон или топла вода. Разбъркайте и сипете в тавата.

Печете пилешкото със зеленчуците в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Сервирайте

Печените пилешки гърди с много зеленчуци са много вкусни, опитайте!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: