edin.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тиганици»Любимите селски тиганички

Любимите селски тиганички

Мария СимоваМария Симова
Новак
117
5
3k
20
08/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции18

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете айрян в съотношение 50:50 - вода и кисело мляко. Полученото количество трябва да е 300 мл. Сипете го в купа и добавете содата, бъркайте до нейното шупване.

Сипете солта и захарта, разбъркайте. Добавете на части предварително пресятото брашно, като не спирате да бъркайте.

Загрейте мазнина в тигана и изпържете тиганиците от двете страни до получаване на златисто-кафяв цвят.

Добре е да сипвате малко олио, за да може да наливате ново при всяко зареждане на тигана със смес.

Подредете готовите тиганички в чиния, в която сте сложили кухненска хартия, за да отцедят от мазнината. Може да ги поднесете със захар, мед, сладко или каквото пожелаете.

Любимите селски тиганички са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: