Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно с трите вида захар до получаването на пухкав крем. Добавете разтопеното и охладено масло, сипете млякото и разбийте с миксер за кратко.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера директно в сместо, разбъркайте с дървена лъжица и сипете гриса. Процедирайте по същия начин до получаване на хомогенна смес.
Прибавете орехите, сушените плодове и парченцата шоколада. Добавете и настърганата на ситно портокалова кора (без бялата част, защото горчи).
Прехвърлете сместа в намаслена и набрашена тава, печете в загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.
Пригответе сиропа, като смесите всички посочени за него продукти и след като поври 5-8 минути охладете и извадете цитрусовите кори.
Надупчете повърхността на изпечения сладкиш на много места и залейте с охладения сироп.
Оставете да попие много добре за няколко часа. Разрежете и преди сервиране поръсвайте с ягодов топинг.
Мокрият грис сладкиш с топинг е готов.