edin.bg»Рецепти»Гарнитури»Ориз на Тиган»Задушен ориз на тиган

Задушен ориз на тиган

Мария СимоваМария Симова
Новак
128
5
3k
47
27/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции5

Необходими Продукти

  • зеленчуци - 400 грама замразени
  • ориз - 1 ч.ч.
  • зехтин - 60 мл (олио)
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • вода - 3 ч.ч. топла
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо задушете зеленчуците в сгорещения зехтин. След като омекнат, сипете измития ориз и пържете докат стане прозрачен.

Налейте топлата вода с разтворения в нея булон. Овкусете със сол и пипер.

Гответе ориза на тиган докато се абсорбира цялата течност. Сервирайте топъл като основно ястие или гарнитура.

Задушеният ориз на тиган е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: