edin.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с орехи и канела

Тиквеник с орехи и канела

EfrosiaEfrosia
Новак
26
10
4
08/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквата и я объркайте със захарта, канелата и накълцаните на ситно орехи.

Вземете две от корите за баницата, намазнете ги и сипете от плънката. Завийте на руло.

Навитите кори подредете в тава с квадратна или правоъгълна форма, която предварително сте намазнили.

Върху готовия тиквеник сложете маслото, нарязано на парченца. Печете на умерена фурна до златист загар.

Щом е готов, оставете да изстине, поръсете тиквеника с орехи и канела с пудра захар и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest