Начин на приготвяне
За станат сочни и вкусни телешките пържоли на фурна, първо трябва да ги мариноваме и след това да ги запечатаме.
Когато аз приготвям телешко на скара или тиган, почти никога не ги мариновам. Така се усеща истинския вкус на месото и ако се обработи правилно е винаги крехко.
В този случай обаче е хубаво да се мариноват, за да не остане сухо месото.
Натрийте пържолите със захар, ароматен ром, зехтин, черен пипер, мащерка и розмарин. Оставете да се мариноват за 4 часа до 1 нощ в хладилника.
Друг трик, за да останат соковете в месцето, е преди да сложите пържолите в загрятата на 200 градуса фурна, да ги запечетате от двете страни в леко намазнен тиган. След това прехвърлете в тава и сложете в загрятата фурна.
Печете пържолите според това дали искате да са по-сурови или по-препечени - 10-12 минути. Ако са дебели повече от 1 см - може и малко повече време.
Не препичайте месото, защото ще изсъхне. Поднесете пържолите топли, поръсете ги със сол чак накрая. Поднесете с гарнитура или сос по избор.
Сочните и крехки телешки пържолки на фурна са готови.