Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Сочни и крехки телешки пържолки на фурна

Сочни и крехки телешки пържолки на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Сочни и крехки телешки пържолки на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
26 мин.
Порции
4
"Поднесете тези изключително крехки и сочни телешки пържоли с гарнитура и сос по избор"

Необходими продукти

  • телешки пържоли - 4 от бонфиле 1 см.
  • захар - 4 щипки
  • ром - 4 капачки
  • сол - 4 щипки, едра люспеста
  • мащерка - 4 щипки
  • розмарин - 2 клонки пресен
  • черен пипер - 4 щипки
  • зехтин - 6 с.лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За станат сочни и вкусни телешките пържоли на фурна, първо трябва да ги мариноваме и след това да ги запечатаме.

Когато аз приготвям телешко на скара или тиган, почти никога не ги мариновам. Така се усеща истинския вкус на месото и ако се обработи правилно е винаги крехко.

В този случай обаче е хубаво да се мариноват, за да не остане сухо месото.

Натрийте пържолите със захар, ароматен ром, зехтин, черен пипер, мащерка и розмарин. Оставете да се мариноват за 4 часа до 1 нощ в хладилника.

Друг трик, за да останат соковете в месцето, е преди да сложите пържолите в загрятата на 200 градуса фурна, да ги запечетате от двете страни в леко намазнен тиган. След това прехвърлете в тава и сложете в загрятата фурна.

Печете пържолите според това дали искате да са по-сурови или по-препечени - 10-12 минути. Ако са дебели повече от 1 см - може и малко повече време.

Не препичайте месото, защото ще изсъхне. Поднесете пържолите топли, поръсете ги със сол чак накрая. Поднесете с гарнитура или сос по избор.

Сочните и крехки телешки пържолки на фурна са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: