Турска Леща Чорба

МерсинМерсин
Новак
1
2
Турска Леща Чорба1 / 2
20/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Точно такива супички обичаме - полезни, вкусни и много засищащи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете лещата. Обелете и нарежете лука на средно големи парчета. Нарежете на кубчета картофите и морковите.

В тенджера сипете малко мазнина и добавете зеленчуците. Задушете за около 10-тина минути. Добавете червената леща и залейте всичко с гореща вода. Варете до омекване, като необходимото време е 20-25 минути.

В друг тиган разтопете половината от маслото и сипете вътре доматеното пюре. Щом заври, дръпнете от котлона и овксуете с подправките - сол, черен и червен пипер, джоджена.

Получава се гъста кашичка.

Пасирайте добре сварената супа от леща. Добавете доматената смес и разбъркайте до пълно смесване. Готвата кремсупа се пробва и се овкусява с още пипер и сол, ако е необходимо.

Точно преди да се сервира, се разтопява останалото масло, в което се добавя от сладкия и лютия червен пипер. С лъжичка се сипва във всяка купа супа. Поднесете с резени лимон.

Турската Леща Чорба е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: