edin.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Мариновани Миди Пане

Мариновани Миди Пане

тинтин
Новак
3
Мариновани Миди Пане
04/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции3

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете добре мидите. Сварете ги до отваряне на черупките - необходими са няколко минути.

Извадете ядките от черупките. Сложете ги в марината, приготвена от олиото, магданоза, лимоновия сок и виното. Нека престоят така около половин час.

Междувременно пригответе панировката. За целта разбийте яйцата с прясното мляко, солта и брашното. Трябва да се получи смес с консистенция на палачинково тесто.

Потапяйте ядките в панировката, а след това овалвайте в галета. Изпържете мидите в олиото.

Маринованите Миди Пане са чудно мезе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest