edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Запеканки»Патладжани и тиквички с кайма на фурна

Патладжани и тиквички с кайма на фурна

09/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне90 мин.
Готвене60 мин.
Общо150 мин.
Порции4
"Ако и вие обичате такъв тип запеканки, защо още днес не приготвите тази вкусотия?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичката и патладжаните, почистете и ги нарежете по дължина на филийки с дебелина около 1 см. Посолете и ги оставете да се отцедят около час.

Измийте и ги подсушете, запечете ги в тава с хартия за печене до зачервяване.

През това време запържете в загретия зехтин наситнените лук и чесън.

Добавете каймата и пържете докато си промени цвета. Натискайте я с лъжица, за да стане на трохички.

Прибавете половината от доматите - предварително настъргани. Овкусете със сол и пипер, гответе на умерен огън за 10-15 минути. След това добавете магданоза и разбъркайте.

Намажете тава с малко зехтин и сложете ред патладжани. Отгоре сипете от каймата, пак ред патладжани, след това и тиквички. Повтаряйте до изчерпване на количествата, като завършите с ред патладжаните.

Най-отгоре завършете с обелени и нарязани на кръгчета домати.

Печете запеканката в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

Патладжаните и тиквичките с кайма на фурна са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: