Бисквитена торта Сърце

06/01/2021
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо212
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците и захарта. Добавете 100 мл от млякото и брашното. Бъркайте до получаване на еднородна смес. Останалото мляко загрейте до точка на кипене.

Сипете в него яйчената смес, като бъркате непрекъснато. Намалете котлона на най-ниска степен и бъркайте до хубаво сгъстяване на крема.

Прибавете маслото и махнете от огъня. Покрийте със стреч фолио съда и оставете да се охлади.

Щом кремът изстине, пригответе заливката. Загрейте внимателно сметаната на водна баня, начупете вътре шоколада и бъркайте до разтопяване. Махнете от котлона и също охладете.

Използвайте форма за торта или малка продълговата форма. Наредете ред бисквити, които са топнати в мляко. Върху тях се нанася крем, след още един ред бисквити.

Залейте бисквитената торта с получения шоколадовия крем и нека престои в хладилник за 1 нощ.

Бисквитената торта Сърце е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар