Edin.bg»Рецепти»Риба»Осолена риба»Солена скумрия за бърза консумация

Солена скумрия за бърза консумация

редакция:
ЧародейкатаЧародейката
Новак
281955
Солена скумрия за бърза консумация
Снимка: Чародейката
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Прясно осолена скумрия за бърза консумация - разкошни и здравословно мезе за заети домакини."

Необходими продукти

  • скумрия - 2 броя по - едра (всяка по минимум 500 г)
  • морска сол - 300 грама (3 ч.ч.) смляна
  • вода - 3 литра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите. Махнете опашката, главата и гръбните перки. Много добре я измийте със студена вода и отцедете в гевгир.

От долната страна, на около 3 см от края на опашката направете разрез. Така соления разтвор ще проникне навсякъде.

В тенджера налейте 3 литра вода и добавете солта, разбъркайте. Потопете скумриите във водата, сложете капак и оставете в хладилник за 12 часа - или една нощ.

На следващия ден изплакнете рибата и я потопете в солен разтвор за още 12 часа. Отцедете на хладно място за 2-3 часа.

Всяка осолена скумрия се завива с пергаментова хартия и се съхранява в хладилник.

Солената скумрия за бърза консумация е готова, насладете и се. ю

Вижте също как да си направите скумрия на фурна или вкусна скумрия на скара.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: