edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Празнични джинджифилови меденки с шоколад

Празнични джинджифилови меденки с шоколад

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Новак
1
296
1
Празнични джинджифилови меденки с шоколад
Снимка: К.Георгиева
23/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции8
"Може би сте ги срещали в хранителните магазини, но тези са много, много по-вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с меда и захарта. Добавете киселото мляко с угасената в него сода и олиото.

Разбийте отново добре и добавете какаото, подправките и кафето. Пресейте брашното с бакпулвера в подходящ съд.

Добавете към него течната смес и замесете меко тесто. Оформете топчета с големината на орех и ги наредете в тава с хартия за печене.

Печете на 180 градуса за около 15 минути.

Щом изстинат меденките ги слепете със сладкото и потопете в шоколадов ганаш или направо в разтопен шоколад.

Празничните джинджифилови меденки с шоколад са готови.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: