edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Солено Руло»Руло с крема сирене и печени чушки

Руло с крема сирене и печени чушки

14/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
"Често това солено руло може да бъде направо основно ястие, а не просто предястие, гарнитура или мезе"

Необходими Продукти

  • чушки - 300 - 400 г печени, червени
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • маслини - 6 бр. без костилка
  • краве сирене - около 100 г
  • крема сирене - 250 г Филаделфия
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете за кратко печените чушки, предварително обелени, в гевгир, за да се отцедят от излишната течност.

В купа смесете брашното и яйцата, разбъркайте. В блендер смелете чушките, докато станат на пюре, и ги прибавете към сместа с яйцата. Овкусете с подправките.

Пригответе си тава, постлана с хартия за печене и леко намазнена. В нея равномерно разпределете сместа на тънък слой.

Печете за 10 мин. на 200 градуса. Следете процеса на изпичане, защото блатът може да бъде готови по-рано.

Готовият блат от чушки обърнете върху нов лист хартия за печене. Докато е топъл, махнете първия лист, върху който е бил изпечен. Оставете да изстине.

След това нанесете един слой крема сирене, върху него поръсете с наситненото краве сирене. Добавете маслини, накълцани на ситно. Поръсете с магданоз.

Бавно и внимателно навийте на руло от тясната страна. Използвайте хартията като помощно средство.

Покрийте готовото солено руло с фолио и го оставете в хладилник за час-два.

Може да поднесете рулото с крема сирене и печени чушки като предястие, гарнитура или мезе.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: