Начин на приготвяне
1. Разбъркайте яйцата с вилица или телена бъркалка. Сложете щипка сол и кашкавала.
2. Покрийте с хартия за печене тавичка с правоъгълен размер 28х18 см.
Намазнете хартията с лъжица олио и сипете яйчената смес. Заравнете настъргания кашкавал, за да не стои на купчинки или само в единия край.
3. Изпечете яйчения блат на 170 градуса за 10-15 минути или докато забележите, че е стегнал.
Аз го слагам още преди да е стигнала температурата на 170 градуса, а някъде към 80-90 и по този начин постепенно стяга.
4. Изчайте блата да изстине съвсем леко, и в никакъв случай съвсем да се охлади, защото ще стегне от кашкавала и ще се навива трудно.
Навийте докато е топъл, а ако все пак изтървете момента и виждате, че се начупва, то отдолу под хартията поставете влажна кърпа и завийте с нея.
Оставете да постои така 3-4 минути.
5. Отвийте яйчения блат, намажете с крема сирене и подредете тънки слайсове колбас. Завийте отново и поднесете соленото руло.
Добър апетит!
Яйченото руло с крема сирене и колбас е готово.