Начин на приготвяне
В тенджера затоплете олиото и сложете предварително нарязания на ситно лук. Задушете на умерен котлон. Към него добавете нарязаните чушка и морков. Разбъркайте.
Зеленчуците трябва да омекнат. Когато това стане, прибавете картофите, а след тях и целината. Разбъркайте и сипете 2 л вода. Оставете да заври.
Овкусете каймата с наличните подправки и с половината от магданоза. Омесете я добре и я приберете в хладилник, за да стегне. Щом ароматната супа започне да ври, направете топченцата и ги добавете към нея.
Когато започнат да се издигат на повърхността, значи са сварени и е време да добавите фидето. Овкусете и оставете чудната супа топчета да ври още 15 мин.
Последна пригответе застройката за супа топчета от яйцата и киселото млякото. Разбийте ги, добавете малко от бульона на супата, добавете на тънка струя при сместа.
Махнете тенджерата от котлона, добавете застройката, разбъркайте и отново я сложете върху печката.
Богатата супа топчета за делник и празник може да сервирате с резен лимон и магданоз.