Начин на приготвяне
Надребняваме в дълбок съд зелениите - спанак и маруля. Прибавяме нарязаните домати, маслините и царевицата.
Разбъркваме и сервираме в плоска чиния.
Сварените яйца разполовяваме и отстраняваме внимателно жълтъците.
Смесваме ги с майонеза, крема сирене, копър и черен пипер.
Отделно в малки съдчета разтваряме сладкарска боя и с нея оцветяваме белтъците. Тази стъпка не е задължителна и може да се пропусне.
Върху салатата слагаме оцветените белтъци и във всеки от тях шприцоваме от пастета с жълтъци.
Поливаме готовата зелена салатка с балсамико и зехтин. Ръсваме със сол.
Спаначена салата за празник, която да сервирате с любимото си питие.